Informatiecampagne UZ Gent voor bouwproject 'Project U'

Met een informatieve film ondersteunden we het UZ Gent met de communicatie rond Project U, het bouwproject dat de site zal transformeren naar het ziekenhuis van de toekomst.

CHALLENGE  |  INFORMEREN

Medewerkers, patiënten en bezoekers uitgebreid informeren over 'de werf van de eeuw', is niet eenvoudig. Wij bundelden alle info in één heldere informatievideo.

AANPAK  |  SCENARIO

Bouwen aan één coherent verhaal

Een bouwproject dat tot 2040 een site van 42ha blijvend zal veranderen en moderniseren, dat vergt wel wat communicatie. Zo zijn er naast de meer dan 6000 personeelsleden, ook honderdduizenden patiënten en bezoekers betrokken. Met meer dan een half miljoen consultaties per jaar, komt er namelijk wel wat volk over de vloer.

De veelheid en complexiteit van wat gecommuniceerd moest worden (voordelen, nadelen, fases, wat gaat weg, wat komt erbij, wat gebeurt wanneer, wat met parkeren en openbaar vervoer, ecologie, enz…) brachten we samen in één enkele videoboodschap.

Wekenlang schreven en herschreven we het scenario, met wikken en wegen tussen hoofdzaken, bijzaken en details. Een uitgebreide denk- en schrijfoefening die resulteerde in een video die voor iedereen helder en verstaanbaar is.

AANPAK  |  3D ANIMATIES

Video in combinatie met 3D animaties

Om de kijkers een duidelijke houvast te geven bij wat er in welke fase tijdens de werken zal gebeuren en welk gebouw waar gesitueerd is, integreerden we 3D-animaties en plattegronden van de site.

In die animaties laten we gebouwen die zullen verdwijnen ‘in de grond zakken’. Ze maken plaats om daarna nieuwe gebouwen ‘uit de grond te laten rijzen’. We zochten een goeie balans tussen verhaal, video & animatie.

AANPAK  |  VERTELLER

Nic Balthazar als centrale verteller

Een sterk scenario én knappe animaties, das al een goeie start. Maar hoe breng je het verhaal nu? We kozen ervoor om met een centrale verteller te werken, die de kijker meeneemt doorheen de site en het script. Iemand die vertrouwen, maturiteit en een beetje Gent uitstraalt. We vonden ze alle 3 in Nic Balthazar, die samen met ons team de film zijn definitieve karakter gaf.

“Héél erg bedankt. We zijn erg tevreden met het resultaat. Geen evidente opdracht voor jullie, maar wat een pareltje van een film!”

Tessa VerheeckeCoördinator Digitale Communicatie UZ Gent

RESULTAAT  |  START VAN DE CAMPAGNE

Met de informatiefilm gaf het UZ Gent definitief de start voor de grootschalige communicatiecampagne rond 'Project U'. Een verhaal dat over vele jaren geschreven en herschreven zal worden.

Wil je graag meer weten over onze aanpak of over deze case?

Get in touch with Martijn.

Credits

Written, directed and edited by Het Peloton.

Klant
UZ Gent

Regisseur
Helena Aernoudts

Producers
Annelies Vander Putten

Executive producer
Martijn D’haene

DOP
Corneel Beernaert

Sound engineers
Jimi Dewulf
Vincent Streulens

Team animaties
Henri Gerniers
Julie Moreau
Freya Schits
Thanks to Well Played

Editor & color grader
Jari De Brabander

Cast
Nic Balthazar
Lut Van Avermaet

Team UZ Gent
Lies Ketels
Tessa Verheecke