Sportieve employer brandingreeks voor Equans

Met een creatieve employer brandingreeks maken we de vacatures voor 10 knelpuntberoepen bij Equans, wereldleider in technische dienstverlening, heel wat aantrekkelijker.

/
CHALLENGE

Kunnen we technische knelpuntberoepen aantrekkelijk maken, in een zee van vacatures en employer branding campagnes? We say hell yes!

EQUANS

Teaser

Onze missie?
Aandacht trekken van het gewenste publiek aan de hand van een reeks originele employer branding video’s.

AANPAK

Een job bij Equans, dat is topsport!

We gingen op zoek naar de ideale balans tussen de correcte informatie over de job delen, het creëren van de juiste sfeer en de unieke aspecten van de EVP’s (employer value proposition) van Equans.

We bedachten de reeks “Topjobs op het hoogste niveau”. Want een job bij Equans, dat is topsport! Het leiden van grote ploegen, onderhouden en herstellen van koelcellen, een dorp van stroom voorzien, … daarvoor moet je getraind zijn.

Voor ieder beroep leggen we de link met een sportwedstrijd, telkens in een andere discipline. Straattheater duo “Kartje kilo” becommentarieert de wedstrijd (off screen) op hun eigenzinnige en humoristische manier. Zo belichten we alle facetten van de job met een verrassende twist.

RESULTAAT

Rekruteren met impact

Het resultaat is een impactvolle reeks van 10 spannende video’s mét afgeleiden die verspreid worden in zowel Vlaanderen, als in Brussel en Wallonië. Naast de video’s, creëerde we ook een banner campagne met stills en een interne campagne. De reeks heeft niet alleen technische knelpuntberoepen aantrekkelijk gemaakt, maar ook een positief effect gehad op het wervingsproces en het imago van het bedrijf.

EMPLOYER BRANDING REEKS

Bekijk alle 10 afleveringen

I Project manager

RESULTAAT

Deliverables

We hebben een reeks van 10 episodes gelanceerd, inclusief een teaser, waarin we 10 verschillende jobs van EQUANS delen.

Om het bereik uit te breiden, hebben we mini testimonials voor sociale media toegevoegd, zodat we persoonlijk en krachtig communiceren. Daarnaast hebben we een visueel sterke still campagne opgezet die zowel online als offline opvalt.

We werken samen met DPG media aan een uitgebreide banner campagne, zodat niemand om deze campagne heen kan. Intern hebben we een digitaal Panini-boek waarin collega’s elkaar kunnen “verzamelen”. Een leuke manier om het teamgevoel te versterken.

Wil je graag meer weten over onze aanpak of over deze case?

Get in touch with Martijn.

CREDITS

Written, directed and edited by Het Peloton