Informatievideo UZ Gent voor bouwproject ‘Project U’

Met een informatieve video ondersteunden we het UZ Gent met de communicatie rond Project U, het bouwproject dat de volledige site zal transformeren naar het ziekenhuis van de toekomst.

/
CHALLENGE

Medewerkers, patiënten en bezoekers uitgebreid informeren over ‘de werf van de eeuw’ is niet eenvoudig.
Wij bundelden alle info in één heldere informatievideo.

Award voor Beste Informatie & Explainer Video

Project U

Infomatievideo

Luchtbeeld uit de informatiecampagne voor UZ Gent.
AANPAK

Bouwen aan één coherent videoverhaal

Een bouwproject dat tot 2040 een site van 42ha blijvend zal veranderen en moderniseren, dat vergt wel wat communicatie. Zo zijn er naast de meer dan 6000 personeelsleden, ook honderdduizenden patiënten en bezoekers betrokken. Met meer dan een half miljoen consultaties per jaar, komt er namelijk wel wat volk over de vloer.

De veelheid en complexiteit van wat gecommuniceerd moest worden (voordelen, nadelen, fases, wat gaat weg, wat komt erbij, wat gebeurt wanneer, wat met parkeren en openbaar vervoer, ecologie, enz.) brachten we samen in één enkele boodschap. In één enkele informatievideo.

Wekenlang schreven en herschreven we het scenario van de video, met wikken en wegen tussen hoofdzaken, bijzaken en details. Een uitgebreide denk- en schrijfoefening die resulteerde in een video die voor iedereen helder en verstaanbaar is.

AANPAK

Video in combinatie met 3D-animaties

Om de kijkers een duidelijke houvast te geven bij wat er in welke fase tijdens de werken zal gebeuren en welk gebouw waar gesitueerd is, integreerden we 3D-animaties en plattegronden van de site.

In die animaties laten we gebouwen die zullen verdwijnen ‘in de grond zakken’. Ze maken plaats om daarna nieuwe gebouwen ‘uit de grond te laten rijzen’. We zochten een goeie balans tussen verhaal, video & animatie.

AANPAK

Nic Balthazar als centrale verteller

Een sterk scenario én knappe animaties, das al een goeie start. Maar hoe breng je het verhaal nu? We kozen ervoor om met een centrale verteller te werken, die de kijker meeneemt doorheen de site en de informatievideo. Iemand die vertrouwen, maturiteit en een beetje Gent uitstraalt.

We vonden ze alle 3 in Nic Balthazar, die samen met ons team de video zijn definitieve karakter gaf.

RESULTAAT

Met de informatievideo gaf het UZ Gent de start voor de grootschalige communicatiecampagne rond ‘Project U’. Een verhaal dat over vele jaren geschreven en herschreven zal worden.

Tessa Verheecke
Coördinator Digitale Communicatie UZ Gent
Héél erg bedankt. We zijn erg tevreden met het resultaat. Geen evidente opdracht voor jullie, maar wat een pareltje van een video!
AWARD

Beste Informatie & Explainer Video
op Video Experience Day Awards

De informatiecampagne rond Project U valt in de prijzen op de Video Experience Day Awards 2024 omwille van zijn heldere en duidelijke informatieoverdracht en creatieve aanpak.

Een bekroning voor het vele werk dat ons Peloton én de vele medewerkers en teams van UZ Gent in deze campagne hebben gestoken, doet ons heel veel plezier. Onze producer Annelies gaf Kanaal Z meer duiding bij onze aanpak en winnende formule.

Wil je graag meer weten over onze aanpak of over deze case?

Get in touch with Martijn.

CREDITS

Written, directed and edited by Het Peloton